Potrzebowałam:
kilka łyżek otrąb owsianych (takich gotowych do jedzenia)
1 jabłko
2 łyżki pestek z dyni
2 łyżki obranego słonecznika
2 łyżki rodzynek
2 łyżki suszonej żurawiny
cynamon
imbir
2 łyżeczki brązowego cukru.
2 łyżki mleka
2 łyżeczki masła
Jabłko obrałam i pokroiłam na małe kawałeczki. Wrzuciłam do rondelka razem z masłem. Chwilę prażyłam. Dodałam cukier, cynamon, imbir i jeszcze chwilę prażyłam. Następnie dolałam mleka i gotowałam ok 2 - 3 minuty aż jabłko zmiękło.
Na suchej patelni prażymy pestki słonecznika i dyni.
Do miseczki wsypujemy otręby, rodzynki i żurawinę.
Kiedy jabłka są gotowe dodajemy je do miseczki, dosypujemy przysmażone ziarna i mieszamy.