Składniki jakich użyłam:
na ciasto:
150 g mąki
2 łyżki oliwy z oliwek
sól
jajko
1 łyżeczka cukru pudru
lodowata woda
Farsz:
2 pieczarki:)
1 szalotka
1 cukinia starta na tarce
marchewka starta na tarce
kilka czarnych oliwek
starty żółty ser
Ciasto ugniatamy dodając tyle wody, aby ładnie się wyrobiło. Następnie wałkujemy i układamy w naczyniu do tarty (wysmarowanym masłem). Ciasto nakłuwamy widelcem... i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut.
Składniki farszu (oprócz oliwek i sera) wrzucamy na patelnię. Ja duszę zawsze i wszystko na oleju z pestek winogron. Farsz solimy, pieprzymy i dodajemy suszonej bazylii.
Wyjmujemy ciasto z lodówki, smarujemy cienko majonezem. Na to dajemy odrobinę startego serka, potem nasz farsz... i oliwki pokrojone w plaste
rki i znowu żółty ser.
Pieczenie:
Nagrzany piekarnik do 180 stopni. Pieczemy 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz