Szukaj na tym blogu
piątek, 21 lutego 2014
Chrupiące ciasto w okamgnieniu
Przepis znalazłam na jakimś blogu. Odrobinę zmieniłam ilość składników.
Ciasto piekłam w blaszce kwadratowej.
Potrzebujemy:
2 szklanki mąki
0.5 szklanki oleju z pestek winogron
3/4 szklanki cukru
2 jajka
szklanka mleka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
szczypta soli
do przełożenia i na wierzch:
0.5 szklanki brązowego cukru
2 łyżeczki cynamonu
50 gram masła stopionego
Mieszamy składniki w misce i lekko miksujemy. Połowę masy wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pierwszą połowę masy posypujemy przesianym cynamonem i połową brązowego cukru.
Kładziemy na to drugą część ciasta. Górę posypujemy resztą brązowego cukru i polewamy to stopionym masłem.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni, ok 40 minut.
Po upieczeniu na górze tworzy się pyszna cukrowa skorupka.
Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz