Szukaj na tym blogu
piątek, 4 kwietnia 2014
Prawdziwe schabowe w domu
Zebrałam się i postanowiłam zrobić prawdziwe kotlety schabowe.
Potrzebujemy:
3 kotlety schabowe
mleko
przyprawy
mąka Basia
bułka tarta
2 jajka
olej kujawski
Ubiłam kotlety na bardzo cienko. Posypałam solą i pieprzem. Włożyłam do miski i zalałam mlekiem tak, aby całe były przykryte. Zakryte folią, schowałam do lodówki na 3 godziny.
Następnie każdego kotleta wytarłam papierowym ręcznikiem. I panierowałam - mąka, jajo, bułka. Bardzo dokładnie.
I smażyłam na bardzo rozgrzanym oleju.
Były pyszne. Podawałam z ziemniaki pieczonymi w śmietanie kremówce i serze pleśniowym - przepis na blogu.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz