Szukaj na tym blogu
wtorek, 5 sierpnia 2014
Spaghetti z sosem serowo - śmietanowym posypane boczkiem
Do przygotowania makaronu potrzebujemy:
makaron spaghetti
duże opakowanie śmietany 18%
serek pleśniowy typu lazur
paczka boczku
przyprawy
Do woka wlewam opakowanie śmietany 18% (duże opakowanie). Do lekko podgrzanej śmietany dodaję cały serek pleśniowy (z niebieską pleśnią smakuje mi najbardziej). Dodaję odrobinę startej gałki muszkatołowej, soli, suszonego czosnku i pieprzu czarnego, zmielonego.
W tym samym czasie gotuję makaron wg przepisu na opakowaniu, a na patelni prażę boczek. (kupuję boczek paczkowany w lidlu, surowy lub parzony, jest on w plastrach, które cieniutko tnę nożyczkami do ziół)
Na koniec makaron wkładam do sosu, do woka i dokładnie mieszam.
Po nałożeniu na talerze posypuje boczuszkiem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz