Szukaj na tym blogu
poniedziałek, 27 maja 2013
Ziemniaki z grilla z cebulką i tymiankiem
To danie z grilla kocham najbardziej. Mogę jeść tylko te ziemniaczki.
Przepis jest banalnie łatwy, szybki i tani. Efekt murowany.
Potrzebujemy ok 3 cebule, ok 7 - 8 ziemniaków. Tymianek, trochę masła, sól.
Cebulę obraną kroimy w plastry. Układamy ją na tacce do grilla. Na cebulę układamy pokrojone w kostkę i wcześniej obrane ziemniaki. Posypujemy solą i tymiankiem. Układamy parę małych kawałeczków masła. Całość szczelnie zawijamy w folię aluminiową - od spodu tez.
Podajemy z masłem - może być masło ziołowe, czosnkowe lub zwyczajne.
Pyszne
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz