Czemu ciągle grillować tylko kiełbasę - jak nie wiadomo co się w niej znajduje?! Polecam ten przepis - inspirowałam się przepisem teścia - na kurczaka z grilla -nadziewanego serkiem pleśniowym.
Potrzebujemy :
pierś kurczaka - 1 na osobę
ser pleśniowy, ja polecam Lazur zielony
szynka szwarcwaldzka z Lidla
pieprz ziołowy
sól
folia aluminiowa
Pierś lekko nacinamy i ubijamy. Jak powstanie piękny kawałek w miarę równy (staramy się aby nie był dziurawy) to solimy, pieprzymy. Na środku układamy ser pleśniowy pokrojony w słupki. Nie układamy aż do brzegów. Wtedy się wyleje. Staramy się włożyć do środka te brzegi rulonu.
Zawijamy w rulon. W miejscu zawinięcia zawijamy w szynkę.
Całość zawijamy jak tortillę w folię aluminiową.
No i na grilla.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz