Zainspirował mnie program Ugotowani. Jednak ciut zmieniłam, jak zawsze i wyszło to, pyszne dzieło.
Potrzebne będzie:
2 worki kaszy gryczanej
serek z niebieską pleśnią, 100 gram
paczka serka kanapkowo-sałatkowego, solankowego (podróbka fety)
czerwona papryka
3 jaja
przyprawy
koperek
Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy. Wrzucamy do miski, sporej. Dodajemy pokrojone sery, poszatkowany koper. Paprykę kroimy w kostkę i na oliwie z oliwek chwilę przesmażamy. Dodajemy do kaszy. Jajka wbijamy do miski, rozbełtujemy, dodajemy sól, pieprz, słodką i ostrą paprykę, imbir. Zalewamy kaszę.
Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Pieczemy 40 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz