Szukaj na tym blogu

czwartek, 29 listopada 2012

Pieczone chrupiące ziemniaczki





Na foto nie wyglądają zachęcająco(zdjęcie z komórki). Są jednak bardzo smaczne.

Gotujemy ziemniaki na pół twardo. Jak ostygną kroimy je na ćwiartki, albo ciut drobniej. Jednak muszą mieć   raczej większe kawałki niż drobna kostka. Skrapiamy ziemniaki oliwą. Następnie przyprawiamy. Konieczna jest papryka w proszku. Ja dałam 2 łyżeczki słodkiej i jedną ostrej. Dla mnie były nie do zjedzenia. Dlatego dla osób z delikatnymi kubkami smakowymi proponuję tylko słodką paprykę, sól i ewentualnie odrobinę pieprzu ziołowego.
Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.


Ziemniaki mają taką przyjemną skorupkę.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz