Szukaj na tym blogu

środa, 19 marca 2014

tagliatelle ze szpinakiem z sosem śmietanowo - parmezanowym

Jestem fanką makaronów. Uwielbiam też sery. A jak już mogę to wszystko połączyć, to powstaje danie idealne.

Składniki:
śmietana 30%
parmezan
szpinak świeży
masło klarowane
czosnek świeży lub sproszkowany
sól i pieprz
tagliatelle


W woku podgrzewamy masło klarowane. W tym czasie myjemy dokładnie szpinak. Szpinak wrzucamy do masła i lekko dusimy z solą i czosnkiem a także pieprzem czarnym.
Jak szpinak będzie gotowy  - wystarczy ok 4 minuty, to przekładamy go na talerz a do woka wlewamy śmietanę, jak się podgrzeje to dodajemy starty parmezan. W międzyczasie gotujemy makaron.
Na koniec wszystko wrzucamy do woka (do śmietany dodajemy makaron i szpinak). Chwilę podgrzewamy.

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz