Szukaj na tym blogu

środa, 7 marca 2012

Łatwe i szybkie ciasto marchewkowe


Potrzebujemy:

1 szklankę cukru
1/2 szklanki oleju ( ja daję mniej i daję olej z pestek winogron)
2 jajka
1 szklanka mąki
szczypta soli
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia i 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
1/2 łyżeczki cynamonu
1 szklanka utartej drobno marchewki
ćwiartka szklanki wiórek kokosowych


Przygotowanie jest szybkie, łatwe i bardzo proste :)
Mieszamy cukier, olej i jajka, następnie dodajemy cynamon, mąkę, sól, proszek i sodę. Następnie dodajemy marchew i wiórki.
Przekładamy do okrągłej tortownicy nasmarowanej masłem i posypanej bułką.
Pieczemy w 180 stopniach (w nagrzanym piekarniku) przez ok 50 min.
Polewamy czekoladą lub posypujemy cukrem pudrem.

Pyszne :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz