Szukaj na tym blogu

wtorek, 2 lipca 2013

Tiramisu po polsku


Potrzebujemy :

1. mascarpone
2. śmietanka 30%
3. biszkopty języczki
4. ice tea
5. maliny lub inne owoce
6. gorzka czekolada
7. cukier puder




W płaskim naczyniu układamy biszkopty. Nasączamy je ice tea -można też jakimś likierem z alkoholem, albo zimną, gorzką herbatą. 
Masa: 
W misce ubijamy mikserem serek mascarpone, śmietankę i cukier. Następnie nakładamy na biszkopty. Potem nakładamy kolejną warstwę - umyte maliny.
Jeśli mamy sporo składników to robimy wszystko od początku - wtedy deser będzie wyższy - jak u mnie.
Całość posypujemy tartą, gorzką czekoladą, lub jak w oryginalne gorzkim kakao.

Chłodzimy w lodówce ok 2 godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz