Szukaj na tym blogu

czwartek, 20 lutego 2014

Pieczone, dietetyczne klopsy

Zrobiłam w sobotę na obiad delikatne klopsy. Jednak trochę urozmaicone.

Użyłam:
0,5 kg mielonego mięsa z szynki
cukinię
woreczek ugotowanego ryżu
usmażoną 1 cebulę
2 łyżki majonezu (może być z jogurtem, albo jajkiem)

Mięso doprawiłam papryką słodką, solą i pieprzem oraz majerankiem i odstawiłam na 2 godziny. W tym czasie ugotowałam ryż i usmażyłam cebulę oraz starłam cukinię na grubych oczkach. Kiedy wszystko wystygło połączyłam z mięsem i dodałam majonez. Uformowałam masę jak na gołąbki i zawinęłam w folię aluminiową.



Piekłam w piekarniku 40 min w 18 stopniach.
Podałam z sałatką z buraczków na zimno.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz