Szukaj na tym blogu

piątek, 4 kwietnia 2014

Prawdziwe schabowe w domu



Zebrałam się i postanowiłam zrobić prawdziwe kotlety schabowe.


Potrzebujemy:

3 kotlety schabowe
mleko
przyprawy
mąka Basia
bułka tarta
2 jajka
olej kujawski


Ubiłam kotlety na bardzo cienko. Posypałam solą i pieprzem. Włożyłam do miski i zalałam mlekiem tak, aby całe były przykryte. Zakryte folią, schowałam do lodówki na 3 godziny.
Następnie każdego kotleta wytarłam papierowym ręcznikiem. I panierowałam - mąka, jajo, bułka. Bardzo dokładnie.
I smażyłam na bardzo rozgrzanym oleju.
Były pyszne. Podawałam z ziemniaki pieczonymi w śmietanie kremówce i serze pleśniowym - przepis na blogu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz