Szukaj na tym blogu

niedziela, 26 października 2014

Kotlety bez mięsa czyli z jajami

Potrzebujemy:
6 jaj ugotowanych na twardo (wystudzonych)
1 surowe jajko
pęczek szczypiorku
bułka tarta
olej lub oliwa do posmarowania
papier do pieczenia
sól i pieprz

Jajka ugotowane drobno siekamy. Dodajemy surowe jajo, posiekany drobno szczypior. Doprawiamy pieprzem i solą. Jeśli konsystencja masy nie pozwala na wyrobienie kotletów to dosypujemy bułki tartej.
Lepimy kotlety, które panierujemy w bułce tartej. 
Układamy na blasze, wyłożonej papierem. Papier lekko smarujemy tłuszczem.
Kotlety także lekko natłuszczamy po wierzchu.



Pieczemy ok 20 - 30 minut w 180 stopniach.


Podawałam z sałatką i chrzanem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz