Szukaj na tym blogu

niedziela, 26 października 2014

Mam tylko ziemniaki czyli szybka kolacja z niczego

Kiedy ma się dużo rzeczy na głowie to często plany sobie a życie sobie. Tak wyszło dzisiaj. Miały być drożdżowe gofry z bitą śmietaną, ale za dużo czasu trwa ich przygotowanie.
Lodówka pusta... co tu zrobić na kolację ?!



Potrzebujemy :

ok 5 średnich, ugotowanych ziemniaków
3 łyżki śmietany 18%
1 łyżka masła
100 gram serka pleśniowego - niebieskiego
pieprz i sól

Ugotowane ziemniaki ugniatamy z masłem, serkiem, śmietaną. Przyprawiamy do smaku. Płaskie naczynie smarujemy masłem i do niego wkładamy ziemniaki, które ugniatamy na równą masę.
Pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach. Aż góra zacznie robić się lekko złota.

Można jeść same, można podawać jako dodatek do mięsa lub sałatek.

Dla mnie bomba.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz